dilluns, 26 d’octubre del 2015

Cupcakes de poma i caramel


Fa uns dies va ser el dia del Pilar i a Burriana sempre munten una fira i un xicotet mercat de tendetes. Sempre recorde eixe dia com el típic dia que es compren les pomes amb caramel, les ametlles garrapinyades, etc. Així que varem fer cupcakes de poma amb caramel.


Recorde quan de menudes els nostres pares ens portaven a l'axiamo. La primera tenda en la qual paràvem era una en què hi havia un fum de quadres per a pintar, eixos on les línies que delimitaven cada part del dibuix tenien "terciopelo". Sempre acabàvem les dos amb un quadre baix el braç, després arribàvem al xalet dels avis i ens posàvem a pintar, encara que moltes vegades es quedaven sense acabar. També recorde la tendeta del de la tómbola, se l'escoltava des de l'altra punta del poble segur, i tenia mil coses per vendre, bicicletes, consoles, peluixos... No m'oblide de les tendes amb dolços, les més grans que podies imaginar estaven totes allí. També venien coco i fruits secs. Mil i una de coses.

Millor deixem de recordar i ens posem mans a l'obra, no? A cuinar!!



La recepta és d'Alma Obregón, de cupcake maniacs, podeu trobar-la ací, inclús veure la recepta en vídeo. Ella fa una crema de caramel per a farcir els cupcakes, però nosaltres no la varem fer, vosaltres decidiu. En els ingredients de la massa posa que porta 2 pomes, però després de fer-los em vaig adonar que era molta quantitat de poma i com la massa no creixia bé, vaig pensar que era per això. A la pròxima tal vegada li pose sols una poma, o mitja. Ens han eixit 24 cupcakes, en moltes de les receptes d'Alma que fem que posa que són per a 12 cupcakes sempre ens en solen eixir el doble.

Ingredients per a la massa:
  • 100 ml d'oli d'oliva suau
  • 200 gr de sucre morè
  • 3 ous L 
  • 200 gr de farina
  • 1 culleradeta i mitja de llevat
  • 120 ml de llet (nosaltres utilitzem semidesnatada)
  • 2 pomes tallades en trossets
Ingredients per a la salsa de caramel:
  • 300 gr de sucre blanc
  • 150 gr de mantega sense sal
  • 225 ml de nata per a muntar
Ingredients per a la cobertura:
  • 4 clares d'ou
  • 225 gr de sucre morè
  • 350 gr de mantega sense sal


Per a preparar la massa primer posa el forn a calfar-se a 180ºC amb calor dalt i baix. En un bol bat l'oli amb el sucre morè i després afegix els ous u a u fins que tot estiga ben integrat. Tamisa la farina i el llevat i incorpora-la a la mescla anterior, després torna a mesclar-ho tot. A continuació afegix la llet a la preparació anterior i per finalitzar posa els trossets de poma. Una vegada estiga tot barrejat bé, repartix la massa en les càpsules, més o menys ompli 3/4 de la càpsula. Ja sols falta posar-los al forn durant uns 20 minuts a 180º. Quan ja estiguen, passarem els cupcakes a una reixa per a que es refreden totalment.

Per a fer la cobertura calfa al bany maria les clares d'ou amb el sucre. Quan el sucre s'haja dissolt posa esta preparació al bol de la batedora i munta les clares a punt de neu. Una vegada estiga la merenga llesta, afegix la mantega i torna a batre-ho fins que estiga ben integrada.

Sols falta fer la salsa de caramel i per a això posa en primer lloc el sucre blanc en un cassó a foc intermedi i fes un caramel obscur. Quan tot el sucre s'haja fos, retira'l del foc i incorpora la mantega (aneu en cura que bombolleja) i mescla-la. Després afegix la nata a poc a poc a la vegada que la vas barrejant. Torna a posar el cassó al foc i quan la mescla comence a bullir retira-la i deixa que es gele al frigorífic.


Una vegada tenim les tres preparacions llestes sols falta posar la cobertura (nosaltres gastem una boquilla d'estrella tancada) i un poc de salsa de caramel damunt el cupcake, i a gaudir!!!

Proveu a fer-los a casa, segur que feu feliç a la família! =)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada