dilluns, 7 de desembre del 2015

Pastissets de formatge amb melmelada de nabius


Hui dilluns, com sempre que hi ha nou post, hi ha nova recepta!!! Toca celebrar el pont d'alguna forma i què millor que amb aquests pastissets de formatge amb melmelada de nabius. Per si no sabeu que és un nabiu, en castellà són arándanos. No havíem provat mai a fer melmelada i va eixir.... per a llepar-se els dits!


La setmana passada no varem tindre temps d'escriure i aquesta setmana ja quasi és Nadal. Ja estan tots els carrers plens d'adorns, llums i ja sonen cançons nadalenques. Ara vénen els dinars i sopars on el menjar no cap a la taula de tantes coses que hi ha. Ahir mateix varem tindre un dinar familiar i érem 27 persones! Haurem de tirar el barandat algun dia. Com no, hi havia quatre pastissos, una coca d'ametlles, un tiramisú, una coca de xocolate amb nous i un pastís nostre de xocolate i taronja.


Ingredients per al pastís de formatge:

- Galletes: 500 gr.
- Gelatina: 8 làmines
- Formatge crema, 700 gr.
- Mantega: 250 gr.
- Sucre: 200 gr.
- Nata líquida: 1 l.

Amb aquests ingredients em varen eixir unes 30 càpsules aproximadament.

En primer lloc comencem per la base de galletes, així que el primer que fem es triturar les galletes (nosaltres hem gastat galletes Maria) i després afegim la mantega a temperatura ambient (que estiga pomada o un poc fosa) i barregem fins obtenir una mescla homogènia. Posem un poc d'aquesta mescla en cada càpsula (mig centímetre aproximadament) i l'apitxem. Després deixem les càpsules en la nevera uns 15 minuts.

Mentre es va gelant la galleta en la nevera preparem la mescla de formatge. Per a fer-ho, el primer que fem es posar les làmines de gelatina a remulla en aigua. Mentre, agafem una cassola i posem  el formatge crema, la nata i el sucre a foc mitjà. Quan la gelatina ja estiga hidratada l'afegim també a la mescla i mesclem bé fins que estiga tot ben mesclat. No deixem mai que comence a bullir. Ho retirem del foc i traiem les càpsules de la nevera per a omplir-les amb la mescla. Després tornarem a posar les càpsules en la nevera i el formatge quallarà.


Ingredients per a la melmelada de nabius:

1 kg. de nabius
500 gr. de sucre
El suc de mitja llima

Posem en una cassola tots els ingredients a foc mitjà uns 60 o 90 minuts (era la primera vegada que fèiem melmelada i no sabíem exactament la textura que havia de tindre). Anem barrejant la mescla, sobretot els últims 15 minuts. Una vegada estiga feta retirem la cassola del foc i la guardem en un pot, quan estiga a temperatura ambient el posem a la nevera. És importat que si volem guardar la melmelada durant uns quants dies el pot estiga ben esterilitzat.


Tenen bona pinta, no? Doncs estaven boníssims. El sabor dolcet del formatge amb la melmelada de nabius feien una combinació de luxe. Esperem que proveu a fer-los, no són difícils i sempre podeu fer un poc de trampa i comprar la melmelada feta. Si proveu a fer-los, ja ens contareu com ha anat!


Passeu un bon pont terronets!
Dolços besets!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada