dilluns, 30 de maig del 2016

Sorpresa!


Com va tot, terronets? Hui tornem amb força, no us ho pareix? Mireu quin pastís més bonic hem fet! Era per a celebrar l'aniversari de Mercè, i com a pastissera que és no podia faltar un bon pastís de llima per a celebrar-ho.


L'aniversari va ser sorpresa, així que Mercè no sabia res del pastís, vaig ser jo, Neus, qui el va fer d'amagat. Em va costar prou que no em pillara, de fet... casi em pilla. 

Per culpa del CORRÓ!

Que justet que havies de buscar el corró per practicar a fer croissants eixa setmana, no?

No vaig tindre més remei que dir-li que el tenia jo a casa. Em va preguntar que perquè el tenia jo, però jo no sabia que dir-li, així que em reia i no li deia res. Sabia que qualsevol cosa que li diguera no serviria de res, ja s'imaginava que un pastís hi havia. Però no sabia com i per a quan era!

Álex va ser el coordinador de tota la sorpresa. Vam sopar tots els amics de Mercè, algunes companyes d'ella de classe i jo a casa d'Álex. Durant tot el sopar el pastís estava tapat amb una caixa per a que Mercè vera que hi havia un pastís però no poguera veure com era. A més hi havia també minicupcakes red velvet i d'oreo. Podríem dir que li varem fer una mini taula dolça.

A l'hora de bufar, Mercè va alçar la caixa i..... Allí estava! No sé si feia cara de sorpresa, però de felicitat sí que en tenia.


Si us pregunteu el perquè li vaig fer un pastís amb forma de calavera, jo us ho explique, A Mercè sempre, o millor dit, des de fa temps que li agraden les calaveres mexicanes. L'any passat ja volia fer-li-la, però per qüestions de temps no vaig poder i aquest any m'ha vingut justet però he pogut.

Si no coneixeu aquest tipus de calaveres us anime a que pegueu una ullada per Internet. Hi ha que són rares i un poc lletges, però hi ha altres que són boniques. 


El pastís porta prou faena, però per Mercè l'esforç valia la pena. Com sempre vaig començar fent els bescuits, 5 d'uns 18 cm de diàmetre per a concretar. Després els vaig muntar u damunt l'altre posant crema entre ells (també vaig posar un poc de lemon curd casolà) i vaig deixar el pastís dins la nevera, ja que després havia de donar-li la forma de calavera. Aquest era un dels passos més complicats, o eixia bé o....no sé que haguera fet. Una vegada feta la forma la vaig cobrir amb crema i un altra vegada cap a la nevera. 

Ara era ja qüestió de posar el fondant. Vaig tindre molts problemes i el resultat no va ser el que jo volia, però vaig aconseguir millorar-lo a base de fondre fondant. No vulgueu que us explique què vaig fer que casi no ho recorde ni jo. Ho vaig fer massa de pressa perquè eixa nit Mercè venia a sopar a casa per celebrar l'aniversari amb la família, així que o em donava presa o em pillava.


Vaig fer una cosa que no havia fet mai i era cobrir la base amb fondant. No va resultar molt complicat. Vaig pensar que cobrir la base de negre faria que el pastís amb les roses ressaltara el doble així que em vaig posar mans a l'obra.

Les roses no són la primera vegada que les faig, n'he posat ja alguna que altra en pastissos que hem fet. Cada vegada m'ixen millor i les faig més ràpid i és que com diuen "La pràctica fa el mestre".


El fet d'haver de pintar el pastís em feia por, o respecte. Havia vist mil vídeos de com fer-ho, però com mai ho havia fet no sabia si eixiria bé.

Havia de  mesclar el colorant comestible amb alcohol.

Havia d'aconseguir el to de color adequat mesclant colors.

Havia de fer la cara simètrica.

Havia de quedar-me bé, clar....

Menys mal que no va quedar tan malament, no? Amb què li agradara a ella jo ja estava contenta. =)




Veieu el que jo us deia? La seua cara ho diu tot!


M'encanta que li agradara! Germana sols en tinc una i per ella faig el que faça falta.

També espere que a vosaltres us haja agradat i que passeu una bona setmana.

Besets dolços!

2 comentaris:

  1. Y tanto que le gustó! Como para no gustarle, menuda obra de arte y encima estaba buenisimo! Eres una artista Neus :-*

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias Dafne!! Me alegro de que os gustara tanto =D

      Elimina